IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

Minciunile primarului Toma, pe masa ANI!!!

Ieri, liderul opozitiei si presedintele PMP Buzau, deputatul Adrian Mocanu, a declarat intr-o conferinta de presa incendiara ca a facut o sesizare catre Autoritatea Nationala de Integritate in legatura cu infractiunea comisa de catre primarul Buzaului, Constantin Toma, in redactarea declaratiei de avere.

"Tema numarul unu a acestei conferinte de presa se refera la faptul ca am sesizat Agentia Nationala de Integritate cu privire la ilegalitatile comise de catre primarul Buzaului, Constantin Toma, in intocmirea declaratiei de avere. Fals, uz de fals, interese ilegale, iata care sunt faptele penale de care se face vinovat acest om.
In declaratia de avere, primarul PSD Toma Constantin a uitat ceva important: a uitat sa treaca datoriile uriase pe care le are. Legea spune ca la capitolul V din declaratia de avere trebuie mentionate atat debitele sau datoriile declarantului, cat si garantiile date de declarant in favoarea unui tert. Ei bine, domnul Toma s-a facut ca uita acest aspect, pentru ca, in acest moment, conform informatiilor certe pe care le detin, Toma Constantin are popriri pe conturile sale ca persoana fizica de circa 9 milioane de euro!!! Din documentele pe care le detin, rezulta clar ca Toma a ajuns la aceste datorii colosale pentru ca a garantat personal pentru creditele restante pe care le au firmele sale la un numar impresionant de banci. De aici au rezultat si popririle – record pe conturile sale. Trebuie sa fie verificat de urgenta modul in care Toma a facut tranzactii, pe ce nume, pe ce firme, cu ce implicatii etc. pentru ca toata averea sa a disparut de pe numele sau si al sotiei sale pe perioada proceselor de faliment si insolventa. De asemenea, din declaratia de avere pe care o poate consulta orice buzoian pe site-ul primariei, rezulta ca Toma nu are nicio avere. Nici casa, nici masina, nici caruta, nimic. Doar datoriile de 9 milioane de euro, pe care a uitat sa si le treaca, pentru a nu fi demascat public. Atentie! Aceasta suma imensa este executorie! Cel putin doi dintre executorii care se ocupa de datoriile sale sunt din Buzau. Sper sa nu ajunga sa-i mituiasca sau sa-i ameninte ca sa-l lase in pace. Cum mai poate fi credibil un asemenea om, atunci cand afirma ca vrea reformarea din temelii a Buzaului? Mai adaug faptul ca Toma, ca primar, este creditor pentru firmele lui Toma aflate in faliment, iar Toma, ca afacerist falimentar, este debitor la Primarie. Si acest lucru trebuia trecut in declaratia de avere si de interese si nu a fost trecut.

Este evident ca Toma a incalcat profund legea, ascunzand adevarul si folosind falsul in declaratii publice, pentru a obtine un folos direct, si anume functia de primar al Municipiului Buzau, o pozitie pe care o considera absolut necesara pentru iesirea sa din situatia financiara grava in care se afla. Pe langa incalcarea legii, Constantin Toma a savarsit o fapta de neiertat pentru cetatenii Buzaului: i-a mintit fara nicio jena, prezentandu-se drept un mare om de afaceri, care stie sa conduca firme mari, ascunzand adevarul si anume ca singura abilitate a sa este sa duca aceste firme in faliment si in insolventa. Ce credeti dumneavoastra ca s-ar fi intamplat daca Toma isi prezenta corect si legal datoriile in declaratia de avere din campania electorala, asa cum spune la lege? Nimeni nu ar fi votat un asemenea om, ale carui rezultate constau doar in falimente, insolvente, concedieri masive si milioane de euro datorii! Intrebarea logica pe care si-ar fi pus-o fiecare alegator buzoian in ziua votului era: cum sa aleg ca primar un om care a acumulat asemenea datorii?!? Cum va conduce un municipiu intreg daca nu a fost in stare sa isi conduca propriiile afaceri?! Cu ce bani isi va acoperi datoriile, din salariul de primar? Nici vorba! Toti oamenii ar fi vazut faptul ca vrea sa isi plateasca datoriile din banul public.
Avand in vedere datele pe care vi le-am comunicat, acum ne este clar un lucru pe care nu il intelegeau majoritatea buzoienilor si anume DE UNDE ATATA DISPERARE LA PRIMARUL TOMA, DE UNDE ATATEA MISCARI HAOTICE, GENERATOARE DE URMARI GRAVE IN MUNICIPIUL BUZAU. Ne este clar, in acest moment. Acum intelegem disperarea lui Constantin Toma de a ipoteca Crangul, de a inlatura Politia Locala, prin concedierea a sute de oameni, pentru ca locul acestora sa fie luat de firme private de paza, de a prelua abuziv controlul asupra societatilor comerciale cu capital de stat din Buzau, de a schimba modul legal de implementare a fondurilor europene.
Haideti sa ne amintim ce reprezenta Metalurgica in industria buzoiana si ce a ajuns in acest moment din cauza lui Toma. Acesta a furat bancile, si-a batut joc de mii de muncitori, pe care i-a trimis in somaj si pe spatele carora a davalizat fabrici intregi. Mergeti cu mine in Zona Industriala si haideti sa vedem cum arata in realitate, fabricile pe care Toma si-a lasat amprenta.
Dezvaluirea pe care am facut-o are legatura cu toate manevrele pe care Toma le face de cateva luni.
Datoriile de 9 milioane de euro il fac pe Toma sa vaneze Crangul.
Datoriile de 9 milioane de euro il fac pe Toma sa vrea instrainarea cladirilor Urbis din Crang, pentru a se construi acolo un cartier rezidential.
Datoriile de 9 milioane de euro il fac pe Toma sa urmareasca distrugerea Politiei Locale. Manevrele de intimidare a directorilor de scoli, care au fost amenintati sa renunte la contractele cu Politia Locala si sa angajeze firme private de paza trebuie sa inceteze! Toma spune ca face economii la buget dar tot buzoienii sunt cei care vor plati contractele incheiate cu firmele private de paza!
Datoriile de 9 milioane de euro il fac pe Toma sa atace RAM-ul.
Datoriile de 9 milioane de euro il fac pe Toma sa vaneze controlarea proiectelor europene implementate sau in curs de implementare in Buzau.
De la inceputul mandatului lui Constantin Toma, PMP a fost singura voce a Opozitiei care a amendat public ilegalitatile pe care le comite primarul PSD. Este momentul sa spunem, cu totii, STOP modului ilegal si abuziv in care Toma Constantin conduce orasul. Buzaul nu este Metalurgica, domnule Toma! Nu este mosia dumneavoastra personala.
Toma Constantin a incalcat profund legea, in repetate randuri. A ascuns cetatenilor adevarul si, cred eu, si PSD-ului, partidul care l-a sustinut in alegeri. Din informatiile care circula in mediul buzoian, insusi PSD-ul isi pune problema sustinerii in continuare a lui Toma, pentru ca risca sa devina complice la jaful pe care il are in plan primarul Toma. Institutiile statului sunt extrem de sensibile cand vine vorba de actiuni ilegale care par a fi opera unui grup infractional organizat. Cred ca este timpul ca, avand in vedere faptul ca Toma pune in pericol interesul public, sa existe o delimitare clara fata de actiunile ilegale ale lui Toma. Fac un apel, pe aceasta cale, la PNL, sa nu se mai discrediteze si in continuare, aparand, prin atitudinea consilierilor sai municipali, in rolul de executant fidel al directivelor abuzive ale primarului PSD. Va cer sprijinul, dumneavoastra, ca reprezentanti ai mass-media, pentru a aduce la cunostinta publica pericolul potential la care ne expune acest primar cu apucaturi de mosier. Este jaf la drumul mare ce incearca Toma, in fiecare zi. Se lauda ca nu si-a luat de 20 de ani concediu. E normal, ma gandesc, avand in vedere ca iti trebuie foarte mult timp sa orchestrezi atatea ilegalitati. Nu a depus nici macar un proiect pentru dezvoltarea Buzaului, in schimb se plimba pe la toate televiziunile, emitand ineptii de genul celei ca se lupta cu un intreg sistem, se lupta cu serviciile de informatii si ca este singur in aceasta batalie teribila pe care o da.
Fac un apel la fostul prefect George Sava. Il rog public sa isi exercite functia cu respectarea legii si sa inceteze sa isi mai acorde girul de legalitate pe initiative care incalca in mod flagrant legea, cu toate ca se teme ca Toma nu il va lasa se se inscrie la concursul din decembrie pentru definitivarea pe postul de secretar.
Astept de la Agentia Nationala de Integritate, de la DNA, DIICOT si de la celelalte organe de drept ale statului sa isi faca simtita prezenta la Buzau si sa actioneze in regim de urgenta, pentru ca actiunile lui Toma pun in pericol soarta intregului oras. Trebuie actionat preventiv, pentru a nu se ajunge la situatii de la care nu se mai poate da inapoi.
Pun in vederea acestora faptul ca, pentru indeplinirea planurilor sale profund interesate si ilegale, Toma nu conduce prin intermediul Consiliului Local, ci printr-un grup infractional care ii include, pe langa persoana sa, pe avocatul Lucian Salcutan, omul sau de casa, si pe domnul Ceausel, fost director economic al firmelor lui Toma. Acestia sunt oamenii pe care i-a propulsat peste tot, acestia sunt oamenii care decid. Acestia au furat bancile, au distrus societatile comerciale conduse de Toma pentru buzunarul propriu. Este un grup de tip mafiot care este dispus sa devalizeze Buzaul pentru salvarea financiara a lui Toma. Acest grup a dus oamenii din Primarie la disperare. Acestia sunt pusi zilnic sa faca abuzuri, sub amenintarea ca vor fi dati afara. Unii dintre ei clacheaza si am simtit asta saptamana trecuta. Acesta este sensul anuntatelor concedieri din Primarie. Ii asigur pe toti functionarii din Primarie ca Legea ii protejeaza impotriva oricarui abuz. Ii rog sa sesizeze atat PMP, care va face public orice abuz al primarului, cat si organele de ancheta penala in cazul in care sunt obligati sa comita ilegalitati.
Avand in vedere faptul ca a acuns in mod ilegal datoriile imense pe care le are, netrecandu-le in declaratia de avere si comitand, in aces sens, o infractiune evidenta, PMP Buzau ii cere primarului Constantin Toma sa dea dovada in ultimul ceas de decenta si sa isi prezinte demisia. Oricum, fapta pe care a comis-o il va face sa piarda functia de primar. Fiecare zi pe care o petrece Toma in Primarie este o amenintare grava la adresa buzoienilor, din cauza sa si slugilor sale din Primarie si din Consiliul Local.
Daca aceste lucruri nu se vor intampla, vom iesi zilnic, daca e nevoie, pentru a amenda public nelegiuirile primarului PSD. Zilnic vom iesi si ii vom cere demisia."