IMPORTANT: In cea mai mare parte, continutul acestui site este, sau se vrea, un pamflet. Cei care nu cred, sau se simt vizati, mai au o sansa, dialogul si sa ne convinga ca am gresit, la noi amenintarile nu tin. Daca nu, justitia sa stabilieasca unde se termina pamfletul, si incepe cu adevarat calomnia, iar noi ne vom supune. Riscul e juma-juma, si asa va ramane pana la proba contrarie. SI MAI IMPORTANT: Sambata, duminica si de sarbatorile legale, daca nu se intampla ceva cu adevarat important, va lasam sa respirati. Adica nu vom scrie nimic de nimeni, nu de alta, dar trebuie sa ne incarcam si noi bateriile
 
Nu sunt misogin și nu am spus niciodată că o femeie e proastă, jur, chiar dacă aruncă șamponul când se află sub duș și citește că loțiunea e pentru păr uscat. Dar o să-mi calc pe inimă și o să...

 

Publicitate

 

S-a stabilit ziua votării Bugetului La Consiliul Județean

Consilierii județeni se întâlnesc din nou în februarie, mai précis în data de 9 febriarie, Consiliul Județean Buzău se va întruni în ședință extraordinară pentru a aproba bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2024.

La ultima ședință, președintele administrației județene preciza că bugetul este unul echilibrat, similar cu cel din 2023. Reamintim cititorilor că Bugetul a trecut de faza dezbaterii publice în care buzoienii puteau să depună propuneri și modificări urmând să fie dezbătut și aprobat în februarie de consilierii județeni.

230 de elevi vor beneficia de o sumă forfetară

Decontarea transportului pentru elevii cu școlile în alte localități a fost inclusă și anul acesta în proiectul de buget. Consiliul Județean Buzău a aprobat o sumă forfetară pentru elevii care nu pot fi școlarizați în satul, comuna, orașul sau municipiul de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public. Potrivit administrației județene, valoarea sumei forfetare diferă în funcție de distanța până la care elevul va trebui să se deplaseze către școală, iar de suma forfetară vor beneficia în jur de 230 de elevi.

Bani de la CJ și pentru primăriile din județ

Consiliul Județean Buzău a alocat 36 de milioane de lei din fondul constituit la dispoziția instituției, comunelor, orașelor și municipiilor pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare precum și pentru cheltuieli de cofinanțare. Singura localitate căruia nu i s-a alocat fonduri a fost municipiul Buzău. Sumele alocate localităților s-au încadrat între 350.000 și 400.000 lei cu excepția orașelor și municipiului Râmnicu Sărat care au beneficiat de sume mai mari.